اصول انتخاب رنگ در طراحی سایت

۷ بازديد

اصول انتخاب رنگ در طراحی سایت تأثیر مستقیمی بر میزان برقراری ارتباط با کاربران آن دارد. انتخاب رنگ های مناسب برای یک وب سایت یکی از اصلی ترین شاخه های رابط کاربری (UI) سایت است که هرچه اصولی تر انتخاب شود در جذب مخاطب موفق تر است.برای مشاوره طراحی سایت در بندر انزلی اینجا کلیک کنید.

یک طراح سایت همچون یک نقاش و یا یک دیزاینر برای ایجاد یک پالت رنگ موثر برای یک وب سایت، ابتدا باید تئوری رنگ ­ها، روانشناسی و هارمونی آن را درک کند. آن زمان است که می­تواند یک پالت رنگی برای سایت خود انتخاب کند که بیشترین هماهنگی را با هویت برند داشته باشد.

در این مقاله تمامی قواعد، قوانین چینش و اصول انتخاب رنگ در طراحی سایت که هر وب دیزاینری باید بداند را ارائه داده ایم.

اهمیت انتخاب رنگ مناسب برای یک وب سایت

چه در فضای فیزیکی و چه در فضای دیجیتال رنگ ها تأثیر مستقیمی روی انتخاب و تصمیم گیری افراد هنگام خرید و انتخاب یک محصول و یا تعامل با یک برند دارند. رنگ ها در طراحی سایت نقش مهمی در برندسازی و انتقال پیام آن را به عهده دارند و به راهنمایی کاربران در سایت و بهبود تجربه کاربری (UX) و میزان برقراری ارتباط کمک می کنند، شاید باور این موضوع سخت باشد اما همه اینها تنها با انتخاب یک پالت رنگی مناسب اتفاق می افتد.

نکات کلیدی در انتخاب رنگ وب سایت

پیش از آنکه در بین ۱۶ میلیون رنگ گم شوید و تصمیم بگیرید که کدام رنگ را برای سایت خود انتخاب کنید آشنایی با چند اصصلاح و مفهوم اولیه و کلیدی برای هر وب دیزاینری لازم است و دانستن آن ها به شما کمک می کند انتخاب راحتی داشته باشید و بدانید که از همان ابتدا باید به سراغ کدام رنگ ها بروید.

  1. دانش تئوری رنگ ها

دانش تئوری رنگ ها متشکل از اصول  و مفاهیمی است که بر نحوه ایجاد ترکیب و هارمونی رنگ های مناسب دلالت دارد. که عبارتنداز:

  • چرخه رنگ Color Wheel

یکی از بهترین ابزارهایی که می توان به کمک آن اصول اولیه رنگ ها را درک کرد چرخه رنگ است. در این چرخه ۳ رنگ اصلی سنتی قرمز، آبی و زرد جزو رنگ های اولیه هستند که از ترکیب آن ها رنگ های ثانویه بنفش( قرمز+آبی)، نارنجی(قرمز+زرد) و سبز( آبی+زرد) تشکیل می شود. از ترکیب رنگ های اولیه و ثانویه به ۱۲ رنگ مهم در این چرخه می رسیم. با افزودن رنگ سفید به هر کدام ازین ۱۲ رنگ خالص تناژهای روشن تر و با رنگ سیاه تناژهای تیره تری بدست می آید که از ترکیب هر کدام با یکدیگر به این ۱۶ میلیون رنگ دست پیدا می کنیم.

  • نوع پالت رنگی color scheme

منظور از طرح رنگ این است که چند الگوی اصلی وجود دارند که طراحان و دیزاینرها از  آن استفاده می کنند که چینش بهتری در رنگ ها بدست آورند و هارمونی بهتری ایجاد کنند که عبارتنداز:

مونوکروم: monochrome

 

یک پالت مونوکروم مجموعه ای از خانواده یک رنگ است که از سایه ها (shades) و اشباع رنگ (satiration) مختلف در آن استفاده شده است. استفاده ازین پالت مونوکروم حس سادگی را القا می­کند اما باید دقت داشت زیرا ممکن است سایت دچار یکنواختی شود.

رنگ های مکمل: complementary

اگر به چرخه رنگی دقت کنید دو رنگی که در روبروی یکدیگر قرار گرفته اند به عنوان رنگ های مکمل شناخته می شوند. همچنین دو رنگی که در طرفین قرار دارند که مکمل تقسیم نامیده می شوند. یک نکته حرفه ای در طراحی سایت این است که از دو رنگ مکمل که تضاد زیادی دارند می توانید برای جلب توجه کاربر در برخی المان ها همچون دکمه تماس با ما و اقدامات call to action استفاده کنید.

رنگ های مشابه: Analogous

پالتی از رنگ های مشابه شامل سه رنگ متوالی در چرخه است که شباهت زیادی به یکدیگر دارند که علاوه بر اینکه رنگ هایی یکپارچه و منسجم هستند حس یکنواختی و کسل کنندگی را القا نمی کنند.

رنگ سه گانه triadic:

در این طرح رنگی باید یک مثلث با ضلع های برابر در چرخه رنگی رسم کنید و نقاط ایجاد شده رنگ های شما هستند که می توانید ازین رنگ های سه گانه بری ایجاد طراحی متنوع و در عین حال متعادل استفاده کنید.

  • دمای رنگ

در میان رنگ ها آن هایی که دارای رنگ های زرد و قرمز و ترکیبات آن ها هستند جزو رنگ های گرم و آن هایی که دارای رنگ های آبی و بنفش و یا ترکیبات آن ها هستند جزو رنگ های سرد سته بندی می شوند. رنگ ها گرم حس نشاط و یا خطر را تداعی می کنند و رنگ های سرد آرامش بیشتر و یا تم رسمی تری را ایجاد میکنند.

در هر صورت می توانید با بکاربردن رنگ های خنثی همچون سفید، طوسی و مشکی پالت رنگی متعادل تر و برای ایجاد کنتراست استفاده کنید.

  • رنگ ها و سایه ها

افزودن رنگ سفید به یک رنگ Tint و سیاه به یک رنگ shade نام دارد که سبب ایجاد سایه و روشنایی به یک رنگ می شود. هرچه سایه بیشتر باشد رنگ تیره تر است و به سمت رنگ مشکی می­رود و بالعکس هرچه سفید بیشتر باشد رنگ روشن تر خواهد بود. با بکارگیری این دو مفهوم می توانید یک پالت مونوکروم ایجاد کنید.

  • شباهت و اشباع رنگ

زمانی که یک رنگ ترکیبی دارید این موضوع که آن به کدام رنگ تشکیل دهنده خود بیشتر شباهت دارد hue از طرفی saturation غلظت رنگ، شدت رنگ و میزان اشباع رنگی را توصیف می کند و هرچه بیشتر باشد رنگ شادابتر و غلیظ تر خواهد بود و هرچه کمتر باشد رنگ پریده تر است.

  • کنتراست

کنتراست contrast یعنی تضاد رنگی. این یک مفهوم مهم در طراحی سایت است. تضاد رنگی در یک پالت رنگی از المان های سایت و همچنین رنگ پس زمینه و متون نباید کم باشد. کنتراست کم سبب میشود که یک  متن در پس زمینه مشخص نباشد و یا یک دکمه در پس زمینه دیده نشود.

یکی از کاربردی ترین پالت های رنگی را میتوانید با سایت https://coolors.co و با کدهای hex دریافت کنید و پالت مختص خود را بسازید.

  1. روانشناسی رنگ ها

می دانید که رنگ ها تأثیر مستقیمی بر رفتار و عواطف ما دارند، بنابراین باید از رنگ ها با بیشترین میزان اثرگذاری بر ناخودآگاه افراد استفاده کنید تا به آن گونه ای در وب سایت شما رفتار کنندکه شما می خواهید. روانشناسی رنگ در موفقیت یک برند و یکی از تکنیک های بازاریابی است که توسط برندها استفاده می شود.

رنگ هایی  که در سایت استفاده می شود باید متناسب با فرهنگ، اعتقاد، جنسیت، سن و نوع کسب و کار مرتبط باشد و وب دیزاینر باید مخاطب هدف خود را بشناسد.

 به عنوان مثال اغلب سایت های تعمیرات از پالت رنگی مکمل زرد آبی و یا سرمه ای خردلی استفاده می کنند. برای سایت های مربوط به سلامتی و تغذیه پالت رنگی سبز و مونوکروم آن بسیار مناسب است. برای سایت های گیم و تکنولوژی استفاده از تم های تیره مناسب است و سایت های کودکان رنگ های پرنشاط توصیه می شود. چیزی که مهم است این است که ماهیت کسب و کار با پیامی که هر رنگ القا می کند را در نظر داشته باشید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.